perjantai 6. heinäkuuta 2012

Pirttipöytä

Mökillämme on ollut vanha mäntyinen pirttikalusto, joka on kulunut ja puu tummunnut ajan myötä. Päätin maalata pirttikaluston valkoiseksi, koska mäntyinen ei oikein ole tällä hetkellä minun makuuni. Tosin riippuuhan se paljonkin mökin tyylistä, esimerkiksi hirsimökkiin mäntyinen pirttikalusto sopii hyvin.
Maalasin pöydän ja penkit aluksi pohjamaalilla ja sen jälkeen Tikkurilan Empire-kalustemaalilla. Pohjamaalin jälkeen annoin kuivua noin vuorokauden ennen kalustemaalia. Alla olevan kuvan alareunassa pyötä ja penkit ennen maalaamista. Maalaamisella saa todella ison muutoksen aikaan.

Myös lattiassa on uusi tammilankku-laminaatti

Mielestäni pöydästä ja penkistä tuli todella raikkaat ja uuden näköiset sekä kierrätysidea toteutui. Ja rahaa säästyi kun ei tarvinnut käydä ostamassa kaupasta uutta pöytäryhmää. Aion maalata myös muita vanhoja huonekaluja, niistä lisää myöhemmin.


Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Hioitko pöydän ennen maalausta? Jos et, onko maali pysynyt hyvin?

  VastaaPoista
 2. Hei!

  En hionut pöytää ennen maalaamista. Kostealla rätillä pyyhkiminen riittää, jotta saa liat ja pölyt pois. Olen kokemuksen kautta huomannut, että jos rikkoo hiomalla huonekalun pinnassa olevan lakkakerroksen, alkaa maalaamisen jälkeen puskea väriä valkoisen maalin läpi ajan kuluessa. Toki maalilla saa peitettyä, mutta voi joutua maalaamaan jopa neljä kertaa. En siis suosittele hiomista puupintaisiin huonekaluihin. Jos maalattavassa huonekalussa on ennestään maalia, joka on alkanut rapisemaan, niin se osa kannatta hioa.

  Maalasin pöydän ja penkit kahteen kertaan ja hyvin on pysynyt, jo kolme vuotta. Pohjamaalinkin voi jättää pois. Olen maalannut useita huonekaluja suoraan kalustemaalilla kahteen kertaan. Suosittelen Helmi- tai Empire-kalustemaaleja.

  Laura

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta, Toi kellastuminen on kyllä totta. Itse mietin, että mitä tekisin tuolle meidän pirttikalustolle. Mies haluaisi, että puunsyyt jäisivät näkyviin. Olen miettinyt vahausta, mutta siinäkin epäilyttää tuo kellastuminen, jos vaalean vahan laitan. Lakkauksta olen taas lukenut, että todella vaikeaa saada tasaista pintaa aikaa. Olisiko sulla vinkkejä tähän?

  VastaaPoista
 4. Osmo Colorin vahaa olen käyttänyt lakatulle pinnalle, mutta en valkoista vaan tummempaa sävyä kuin alkuperäinen väri. Siitä tuli kyllä hyvä, pysyi ja puunsyyt jäivät näkyviin.

  Laura

  VastaaPoista
 5. Hei! Mitä työvälineitä käytit maalaamiseen? Entä maalasitko kalusteet niiden ollessa kasattuna vai puritko niitä?

  Annina

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Käytin ihan tavallista pientä pensseliä. En hionut pöytää ennen maalaamista. Kalusteita ei tarvitse purkaa vaan voi maalata kasattuna. Pikkupensselillä pääsee hyvin maalaamaan kaikki tarkat kohdat. Ensimmäisellä maalauskerralla väristä ei vielä tule peittävää, mutta toisella kerralla jo todella hyvä. Joskus voi joutua maalaamaan kolmannenkin kerran.

  Laura

  VastaaPoista