maanantai 23. toukokuuta 2016

Sisustusideoita terassille

Olemme suunnitelleet uudistavamme kotimme terassia. Olen yrittänyt kerätä ideoita erilaisista terassin sisustusratkaisuista. Terassin sisustaminen onkin paljon haastavampaa kuin sisätilojen. Terassillemme tulee ainakin seuraavat toiminnot: ruoanlaitto, ruokailu ja auringonotto. Myös kylpytynnyriä tai poreallasta olemme miettineet.


Kävin viime kesänä asuntomessuillakin etsimässä ideoita, mutta sieltä ei irronnut mitään, koska pihat ja terassit olivat monessa kohteessa vielä keskeneräisiä. Myös Suomen sääolosuhteet tekevät terassin sisustamisesta haastavaa, koska kaikki tekstiilit pitää saada sateelta suojaan sekä kalusteet talven ajaksi jonnekin. Tosin nykyään taitaa olla vedenkestäviä tuolin pehmusteita sekä sään kestäviä polyrottinkikalusteita.


Aiomme uusia kaikki terassikalusteemme. Tarkoitus on tehdä itse suuri ruokapöytä ja siihen penkit. Mieheni rakensi neljä vuotta sitten mökin terassille suuren ruokapöydän ja penkin ja lisäksi ostimme muutaman Ikean Falster -tuolin siihen seuraksi. Itse tekemällä saa juuri sen kokoisen pöydän kuin haluaa ja siinä säästää myös pitkän pennin. Täältä voit lukea lisää itse tehdystä terassikalustosta, joka tehtiin mökin terassille.


Pieni kesäkeittiö myös tarvitaan johonkin terassin nurkkaan, johon voi laskea grillausvälineet sekä muut ruoanlaittotarvikkeet. Kyllästetystä puusta tehty taso, jossa on alla muutama hylly riittää hyvin tähän tarkoitukseen. Mökillä toteutimme kesäisen tiskauspaikan, joten samantyylinen taso sopisi myös kotiterassille. Katso täältä millainen on mökkimme ulkotiskipaikka.


Kylpytynnyri tai poreallas olisi kiva, mutta olisiko sille käyttöä? Täytyy miettiä tarkkaan tarvitsemmeko sitä. Emme nyt ainakaan ihan heti sitä hanki. Voihan sen sitten myöhemmin asentaa, jos siltä tuntuu.


Tällaisia kivoja tulisijojakin löytyi, kun etsin ideoita terassille. Meidän terassille ei kyllä tällaista tule, eikä muutakaan tulisijaa. Pelkkä grilli riittää. Kivoja juttuja terasseille kuitenkin löytyy. Myös jotain kiinteitä penkkejä olisi kiva rakentaa, kuten alla olevassa kuvassa ja sisustaa ne värikkäillä tyynyillä. Ja tietysti auringonpalvojalle täytyy muutama aurinkotuoli hankkia.

Aurinkoista alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti