lauantai 2. kesäkuuta 2012

Perennapenkki veneessä

Muutama kesä sitten mietin mitä tekisimme vanhalle veneelle, jolla ei ole pitkään aikaan päässyt vesille. Keksin, että teen siitä kukkapenkin. Raahasimme äitini kanssa veneen rannasta ylös tontin yläosaan parkkipaikalle, jotta vene näkyy ensimmäisenä kun ajetaan tontille.


Tilasin muutamia perennoja juurakkoina Viherpeukaloilta ja osan siirsin muualta tontilta. En todellakaan ole mikään viherpeukalo ja yleensä kaikki minun hoidossani olevat kasvit kuolee hetkessä. Ensimmäisenä ja toisena kesänä ei kovin moni kasvi kukkinut, mutta nyt kolmantena kesänä näyttää jo aika kivalta. Aina on jotain väriä, kun kaikki kukkii vähän eri aikaan. Täytyy myöntää, että äitini on auttanut penkin kanssa, minun taidoillani se ei olisi onnistunut.


Myös toinen projekti on käynnissä. Kävimme aamulla puutavaraliikkeessä hakemassa vähän lisää lautoja terassin rappusiin. Rappuset ovat melkein valmiit. Laitan niistä kuvia myöhemmin. Lisäksi haimme puuta ulkopöytään, jonka siis teimme itse. Tässä muutama kuva pöytäprojektista. Pöydän koko on 240 cm x 100 cm. Huomenna olisi tarkoitus öljytä pöytä kelonharmaalla Tikkurilan Valtti puuöljyllä.Tuli muuten aika paljon edullisemmaksi tehdä pöytä itse, kuin ostaa valmiina. Laskin, että pöydälle ja penkille tuli hintaa n. 70 euroa. Isot ulkopöydät maksavat kaupassa toista tuhatta euroa ja lisäksi itse tekemällä pöydästä saa sellaisen kuin itse haluaa. Kuvassa näkyvät myös mainitsemani Ikean Falster-tuolit. Toiselle puolelle pöytää tulee penkki ja toiselle puolelle tuolit. Olen myös ostanut ihania pehmusteita tuoleihin ja penkkiin. Laitan niistä kuvia myöhemmin.

2 kommenttia:

  1. Hei, hieno vene! Kestikö monivuotiset kasvit veneessä talven yli?

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Ovat kestäneet hyvin jo monta talvea!

    Laura

    VastaaPoista