maanantai 13. elokuuta 2012

Uusi mökkikeittiö valmis

Saimme viime viikonloppuna uuden mökkikeittiön valmiiksi. Jotakin pientä vielä puuttuu, kuten valaisin sekä koriste- ja peitelistat. Teimme uuden mökkikeittiön mökin tupaan. Vanha keittiö oli omassa tilassaan ja päätimme purkaa sen ja tehdä tilalle makuuhuoneen. Joten nyt meillä on mökissä kaksi makuuhuonetta sekä tupa, jossa on keittiö.

Päätimme hankkia keittiön Ikeasta, koska keittiön pystyi suunnittelemaan itse etukäteen keittiösuunnitteluohjelmalla. Kävimme myös noutamassa keittiön itse varastosta ja kuljetimme sen myös itse. Näin hintakin tuli edullisemmaksi.


Keittiö tuli yhdelle seinälle ja sen pituus on 290 cm. Valitsin keittiöön Lidingö-ovet ja keittiön tason haimme Bauhausista, koska Ikeasta olisi saanut tuon pituisen tason vain tilaustavarana ja toimitusaika olisi ollut 5-6 viikkoa. Laminaattitaso on väriltään kelonharmaata oksaista "puuta". Välitilaan laitoimme valkoista mdf-paneelia.


Kaappien runkojen kokoamiseen meni muutama päivä. Aluksi näytti siltä, että onpa paljon osia, mutta nopeasti ne kasasi ja ohjeet olivat selkeät. Valitsin intergoidun jääkaapin sekä yhdistelmä uunin, jossa on kiertoilma sekä mikroaaltouuni samassa. Näin säästämme tilaa, kun emme tarvitse erillistä mikroaaltouunia. Vetimiksi valitsin alunperin Ikean hopeanväriset Svep-vetimet, mutta niiden tuotanto lopetettiin kesken meidän keittiöprojektin, joten päädyin Fåglavik-vetimiin.


 Keittiö on mielestäni erittäin kompakti ja toimiva ja tyyliltään sopii hyvin mökkikeittiöksi.

Hyvää alkuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

 1. onpa tosi nätti keittiö !
  olen myös harrastajasisustaja. sattumalta näin blogisi kun etsin netistä infoa uusiin verhoihin - tällä hetkellä provencen lämmintä keltaista + punaista mutta haluaisin uudistaa jokosinivalko tai vaal. punavalko ruutuihin. meillä hirsimökki. sopis varmaan hyvin. pitää miettiä.kiva kun löysin tämän sivun.
  terveisiä tenholasta !

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiva kuulla! Sinivalkoinen ruutu sopii hyvin hirsimökkiin kuten myös punavalkoinen. Lisäsin juuri meidän mökkiin räsymatot tuvan lattialle, niistä vasta tulikin mökkimäinen ja lämmin tunnelma.

  Hyvää kesän jatkoa,

  Laura

  VastaaPoista