keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Portaiden maalaaminen alkoi

Kun puolitoista vuotta sitten muutimme, tiesin heti, että portaille pitäisi tehdä jotain, koska portaat olivat aika naarmuiset. Tarkoitus on maalata sisäportaat kokonaan valkoiseksi, koska talossa on niin paljon eri puunvärejä ja niitä pitäisi vähentää.


Lähtokohta on yllä näkyvä eli portaat ovat osittain valkoiset. Portaat maalataan Betolux- lattiamaalilla ja kaiteet Helmi- kalustemaalilla. Portaikon taustaseinään tulee harmaata Tunto-maalia, jolloin pinnasta tulee betonimainen. Lisäksi portaikkoon tulee mustavalkoisia valokuvia kuten olohuoneessakin.


Aloitin eilen kaiteiden maalaamisella ja tänään jatkoin askelmien maalaamisella. Aluksi oli tarkoitus irrottaa askelmat ja maalata ne "verstaalla", ettei maalin käryä tule sisään. Yksi askelma irroitettiin ja koemaalattiin verstaalla. Päädyimme lopulta maalaamaan askelmat paikallaan, koska askelmien irrottaminen ja väliaikaisten askelmien kiinnittäminen on aika työlästä.


Tarkoitus on maalata ensin joka toinen askelma ja sitten loput kun ne ovat kuivuneet. Näin voimme käyttää portaita maalausprojektin aikana. Ja tottakai useamman kerroksen maalia joutuu vetämään sekä kaiteisiin että askelmiin. Eli kivaa puuhaa riittää illoiksi ja viikonlopuiksi.

Hyvää lokakuun ensimmäistä!

1 kommentti:

  1. Rapuista tulee kyllä hienon näköiset valkoisella maalilla.
    Ihan varmasti on työläs homma mutta se on kyllä sen arvoista.
    Hyvää loppuviikkoa!
    Monica

    VastaaPoista