lauantai 22. syyskuuta 2012

Asuntokaupoilla

Kävimme viime sunnuntaina katsomassa kuutta eri taloa. Yhdestä talosta kiinnostuimme ja annoimme siitä vielä samana iltana tarjouksen. Kyseessä oli ihan uusi, tänä vuonna rakennettu kivitalo n. 140 neliötä. Talo oli ollut myynnissä kevät-talvesta saakka ja hintaa oli pudotettu jo n. 60 000 €. Talo on erillistalo, joka sijaitsee samalla tontilla toisen samanlaisen talon kanssa. Alakerrassa on 99 neliötä sekä lisäksi käyttöullakko ja lämmin varasto eli yhteensä noin 140 neliötä. Kunnollista pihaa ei ole, joten jälleenmyynti saattaa olla hankalaa. Tonttiosuus on 550 neliötä.

Esittelyssä oli myös toinen pariskunta, joka oli tosi kiinnostunut talosta. Odotimme, että he lähtisivät, että pääsisimme neuvottemaan hinnasta välittäjän kanssa. Ilmeisesti he odottivat, että me häivymme, koska olimme molemmat siellä n. puolitoista tuntia. No, me sitten luovutimme ja lähdimme ensimmäisinä pois.

Kivitalo
Jätimme illalla tarjouksen puhelimitse välittäjälle. Tarjosimme 9 000 euroa alle pyyntihinnan. Myyjä mietti yön yli ja teki vastatarjouksen + 5 000 € eli 4 000 € alle pyyntihinnan. Mielestämme tarjouksemme oli hyvä, koska talo oli ollut myynnissä kauan, niin olisi luullut myyjän hyväksyvän tarjouksen. Siinä sitten maanantai-iltana pähkäilimme, että mitä teemme vastatarjouksen kanssa? Hyväksymmekö sen vai teemmekö uuden tarjouksen?

No, samaan aikaan kun tätä mietiskelimme, niin ilmoitusvahti ilmoitti sähköpostiini uudesta kohteesta samalla alueella. Kiinnostuimme tästä uudesta kohteesta ja päätimme, että käymme katsomassa sitä ennen kuin teemme mitään päätöksiä kivitalon suhteen. Saimme sovittua esittelyn vasta perjantaille, mutta kävimme katsomassa taloa ulkoapäin.

Tiilitalo
Talo sijaitsee noin kahden kilometrin päässä nykyisestä kodistamme. Talo, tontti ja ympäristö näyttivät todella kivalta. Ihastuin taloon välittömästi, vaikka en sisältä vielä nähnytkään. Kyseessä on vuonna 2001 rakennettu vaalea täystiilitalo, omalla reilun 900 neliön tontilla. Talossa on kaksi kerrosta ja neliöitä 119/140m2. Lisäksi siinä on autotalli ja hyvänkokoinen piha. Pyyntihinta on 30 000 euroa enemmän kuin kivitalolla.

Kävimme perjantaina katsomassa tätä tiilitaloa ja se oli sisältä juuri niin kiva kuin kuvittelinkin. Teimme siitä tarjouksen heti samana iltana. Tarjosimme 19 000 euroa alle pyyntihinnan. Saamme myyjän vastauksen sunnuntaina. Jännittävää, en malta odottaa!!

Kuvat ovat Oikotieltä.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti