maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tapetin vaihto

Takana viikko asumista uudessa kodissa. Pääsimme jo eilen remonttihommiin, kun vaihdoimme olohuoneen seinälle uuden tapetin.


Vanha tapetti taustalla

Vanha tapetti piti tietenkin ensiksi poistaa. Olimme hankkineet jo valmiiksi kaikki tarvikkeet kuten tapetinpoistoaineet, suojapaperit, tapetointivälineet ym. Vanha tapetti oli kuitutapetti, joka oli laitettu noin kolme vuotta sitten. Rautakaupassa suositeltiin ensiksi poistamaan vanha tapetti, mutta meitä myös varoiteltiin, että siinä olisi tosi kova homma. Toinen vaihtoehto olisi ollut tapetoida päälle.Tapetin poisto meneillään

Ensiksi irrotimme jalkalistat, jolloin huomasimme, että tapetti ei ollut kovin tiukasti kiinni seinässä, joten päätimme poistaa sen. Tapetin poistoainepurkissa luki, että muovipinta täytyy irroittaa ensin. Niinpä revimme tapettia niin paljon kuin irti saimme. Jonkin verran seinään jäi paperikerrosta, johon sitten laitoimme tapetinpoistoainetta. Annoimme sen vaikuttaa 5-10 minuuttia. Sen jälkeen loputkin irtosi hyvin. Tapetin irrotukseen meni vain pari tuntia. Kyseessä oli kuitenkin seinä, joka 4 m leveä ja 3,9 m korkea.


Uusi tapetti

Sen jälkeen pidimme tauon ja teimme ruokaa ja meillä oli myös ruokavieraita. Iltapäivällä jatkoimme projektia uuden tapetin laitolla. Valitsin tapetiksi TopChic 68431- tapetin. Tapetoimiseen meni 4-5 tuntia, emme siinä vaiheessa paljon kelloa katselleet. Toinen kiipesi tikkailla ylös ja toinen antoi liisteriä ylös ja samoin tapetin kanssa. Yhteistyöllä homma sujui!


Topchic-tapetti
Mukavaa alkuviikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti