keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Arkkupöydän uusi väri

Maalasin vanhan tummanruskean arkkupöydän valkoiseksi. Se on ollut meillä olohuoneessa sohvapöytänä. Halusin pinnasta vanhan näköisen, joten maalasin aluksi kaikki kulmat mustalla maalilla ja vasta sen jälkeen valkoisella päälle. Kun maali oli kuivunut hyvin, hioin reunoista ja kulmista valkoisen maalin pois, jolloin musta väri tuli esiin. Näin sain vanhan ja kuluneen näköisen pinnan. Maalasin samalla tavalla myös olohuoneen peilin kehykset. Peili ei ikävä kyllä näy näissä kuvissa. Laitan siitä myöhemmin kuvia. Sohvat ovat samat kuin edellisessä kodissa. Sohvien sisustustyynyt ja matto ovat uusia. Tässä vielä kuva arkkupöydästä kun se oli tummanruskea edellisessä kodissa. Alunperin se oli puunvärinen, mutta käsittelin sen silloin Osmo Colorin mahongin värisellä vahalla.Käsiteltynä Osmo Colorin vahalla

5 kommenttia:

 1. Mistä olet ostanut arkun metalliset osat?

  VastaaPoista
 2. Helat olivat arkussa valmiina, mutta niitä saa ainakin täältä: http://www.helakauppa.com/ , liike sijaitsee Helsingissä Hämeentiellä ja netin kauttakin voi tilata. Varmaan myös muistakin rautakaupoista sekä vanhojen rakennustarvikkeiden liikkeistä saa vastaavia.

  Laura

  VastaaPoista
 3. Millä maalilla maalasit pöydän? Ajattelin samanlaista projektia...

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Musta maali taisi olla Empireä tai Helmi-kalustamaalia. Molemmilla tulee kova pinta. Niitä käytän yleensä kun kalusteita maalaan. Empire on ehkä helpompi, kun se on hyytelömäinen kun taas Helmi on juoksevampaa ja tulee helpommin valumia.

  Tässä valkoinen maali on sisäseinämaalia, koska en halunnut pinnasta niin siistiä, koska tarkoitus on kuitenkin kuluttaa pintaa. Kalustemaali on tässä myösh yvä vaihtoehto, silloin pinnasta tulee vähän kiiltävämpi ja kovempi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laura vastauksesta ja sisustusintoa jatkossakin! :)

  VastaaPoista