lauantai 14. tammikuuta 2017

Terveisiä Thaimaasta!

Olimme vuoden vaihteessa vajaa kolme viikkoa Thaimaassa. Vietimme siellä joulun ja uuden vuoden. Lensimme suoralla Finnairin lennolla Bangkokiin. Ensimmäinen kohteemme oli Pattaya, jossa olimme viisi yötä. Hotellimme oli meille ennestään tuttu Cape Dara Resort.

Koh Kham

Viisi päivää riitti hyvin Pattayalla, aika kova hulina siellä on, mutta myös paljon tekemistä. Kävimme useissa eri kauppakeskuksissa, Art in Paradise -museossa ja thaihieronnassa. Uusin kauppakeskus on Central Marina. Se on ihan älyttömän hieno. Pattayan hinnat ovat todella edulliset, esim. lavataksi kolmelta hengeltä 80 senttiä, illallinen koko perheeltä 13 euroa ja tunnin hieronta 6 euroa.

Koh Samet

Pattayalta jatkoimme matkaamme Koh Changille. Siellä emme ole aiemmin käyneet. Matka kesti taksilla ja lautalla n. viisi tuntia. Hotellimme oli Klong Prao -rannalla sijaitseva Barali Beach Resort. Kerron hotellista lisää myöhemmin. Olimme Koh Changilla seitsemän yötä. Säät olivat aivan loistavat koko lomamme ajan, vain muutama lyhyt sadekuuro sattui ilta-aikaan. Lehdistä luimme Thaimaan tulvista, mutta meidän kohteissa niistä ei ollut tietoakaan.

Koh Chang: Bang Bao satama

Koh Changilta lähdimme taas pohjoisempaan. Seuraava kohteemme oli Koh Samet. Siellä kävimme viime hiihtolomalla ja tykkäsimme siitä tosi paljon. Varasimme saman hotellin eli Summerday Beach Resortin, jossa olimme viime kerralla. Hotellivarauksen tein jo kesäkuussa, sillä hotellissa on vain kuusi huonetta. Hotelli on perheyritys ja siellä on aivan loistava palvelu ja se sijaitsee saaren parhaalla paikalla. Hotellin ravintola on myös todella hyvä. Voin lämpimästi suositella hotellia.

Summerday Beach Resort

Koh Sametilla olimme neljä yötä. Tykkäämme saaresta todella paljon, siellä on rentouttavaa ja kaikki on helppoa. Poikamme tykkää surffata ja siellä on hyvät aallot skimmaamiseen ja bodysurffaamiseen. Hotellin henkilökunta lainasi pojallemme omia surffilautojaan ja myös paikalliset tulivat illalla surffaamaan hotellimme edustalle.


Koh Samet

Koh Sametilta lähdimme takaisin Bangkokiin. Pikaveneellä pääsimme nopeasti takaisin mantereelle ja taksimatka kesti reilu kaksi tuntia. Bangkokissa olimme kaksi yötä. Hotellimme oli Abloom Exclusive Serviced Apartments. Huone oli iso ja erittäin siisti ja hotelli sijaitsi lähellä ilmajuna-asemaa. Kävimme MBK -kauppakeskuksessa sekä ensimmäistä kertaa Khao San Roadilla, joka on ns. reppureissaajien alue, jossa on ravintoloita, myyntikojuja sekä musiikkibaareja, jotka soittavat musiikkia kilpaa.

Koh Chang

Seuraavana päivänä menimme ensimmäistä kertaa Chatuchak-markkinoille, joka sijaitsi vain muutaman ilmajunapysäkin päässä hotellistamme. Alue oli ihan älyttömän iso, kiersimme vain murto-osan kojuista. Myynnissä oleva tavara oli vähän erilaista kuin esim. MBK:lla ja myös paljon edullisempaa. Illalla kävimme syömässä meille suositellussa Thai-ravintolassa.

Koh Samet

Kiva reissu oli, mutta oli myös kiva palata kotiin!

1 kommentti: