perjantai 4. marraskuuta 2011

Iiriksen mökkiKesäpaikassamme on pieni n. 5 neliön mökki, jota kutsumme Iiriksen mökiksi. Mökki on rakennettu 50-luvulla ja viimeinen vakituinen kesäasukas oli isotätini Iiris, joka vietti kesänsä tässä pikkumökissä. Siellä oli kaikki tarpeellinen; sänky, jääkaappi, keittonurkkaus sekä pieni terassi aamuaurinkoon. Lapsena vietin siellä aikaa Iiriksen kanssa, kun pelasimme korttia monta tuntia putkeen.


Mökki ennen

Mökkiä on vuosien varrella aina kunnostettu tarpeen mukaan. Se oli kuitenkin päässyt aika huonoon kuntoon ja maalipinta oli rapissut pahasti. Maalaamaan ei ihan noin vain ruvettu, ensin piti poistaa halkeileva maalikerros. Rapsutustalkoissa olivat mukana myös siskoni sekä poikani. Kyllähän se maali sitten irtosi, mutta siinä menikin pari kesää, ennen kuin pääsin mökkiä kunnostamaan.
Kun maalit oli viimein rapsutettu, pääsin maalaamaan. Maaliksi valitsin saman värin kuin aitassa eli Tikkurilan tummanruskean (sävy 2665). Myös terassi oli lahonnut, joten mieheni rakensi uuden terassin ja vaihtoi yhden pylvään. Onneksi hänellä ei ole peukalo keskellä kämmentä, kun meillä näitä projekteja riittää.

Mökki nyt


Sisällä oli paneeliseinät, jotka maalasin valkoiseksi. Maalasin myös sisäkaton uudelleen valkoiseksi. Lattian maalasin tummanruskeaksi. Kunnostin ja maalasin jo olemassa olevat huonekalut; hyllyn, sohvapöydän, naulakon ja pikkujakkaran. Lisäksi ompelin uudet sohvatyynyt sekä verhot. Muutin myös hieman kalustejärjestystä. Tein sisustuksesta merihenkisen, koriste-esineinä on pieni majakka ja laivoja sekä vanhoja lasipulloja. Lisäksi laitoin seinälle pyöreän peilin, jonka kehykset maalasin siniseksi.


Mökistä tuli todella mukava paikka, pieni" beach house", jota voi käyttää vierasmökkinä tai leikkimökkinä. Kun pojalleni tulee kesällä kavereita mukaan mökille, voivat pojat yöpyä mökissä.


Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti