lauantai 30. kesäkuuta 2012

Itsetehty ulkopöytä ja penkki

Teimme itse lankkupöydän ja penkin ulkokäyttöön mökin terassille. Minä suunnittelin ja mieheni toteutti. Pöydän koko on 240 cm x 100 cm ja penkin 200 cm x 40 cm. Pöytä sekä penkki öljyttiin kelonharmaalla Tikkurilan Valtti puuöljyllä. Aluksi mietin vaihtoehtona myös Osmocolorin puuvahaa, mutta en löytänyt sopivaa sävyä. Pöydän öljypinta hylkii hyvin vettä ja se on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Penkin lisäksi hankimme neljä kappaletta Ikean Falster-tuoleja, jotka sopivat hyvin pöydän väriin ja tyyliin.

Pöytä on ihanan iso ja siinä mahtuu hyvin ruokailemaan kahdeksan ihmistä. Koristeena on erilaisia yrttejä ruukuissa mm. basilikaa joita voi sitten napsia siitä suoraan salaatteihin ja muihin ruokiin. Istuintyynyjen ym. hintatiedot löydät täältä. Fleece-huovat ovat H&M:sta 9,95 €/kpl. Hintaa pöydälle ja penkille tuli yhteensä reilu 80 euroa.

Myös terassi alkaa pian olla valmis, ainoastaan kaiteet ovat vielä kesken. Laitan kuvia valmiista terassista sitten kun kaiteetkin ovat valmiit. Myös mökin sisäremontti alkaa pian. Siitä lisää myöhemmin.

Mukavaa viikonloppua! Minulla alkoi nyt viiden viikon kesäloma!

6 kommenttia:

 1. Upeat nuo pöytä ja penkki! Saako udella, mistä materiaalista ne on tarkalleen ottaen tehty? Itsellä haaveissa keittiöön vastaavanlainen pöytä ja penkki. Googlessa aiheen tiimoilta surffailin ja päädyin tänne sinun blogiisi.

  Aurinkoista kesän jatkoa! :)

  Tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Pöytä on tehty kuusesta ja kokoamiseen on käytetty kulmarautoja, ruuveja, pultteja ja liimaa.

   Puutavaraliikkessä myyjä sanoi, että kuusi on parempi materiaali kuin mänty. Mänty pihkaa hieman enemmän ja on pehmeämpi. Jonkin verran myös tuosta kuusesta tulee pihkaa, mutta se kuivuu ajan myötä.

   Koivuhan olisi paras ja hienoin materiaali tuollaisessa pöydässä, mutta se on taas kymmenen kertaa kalliimpaa. Mielestäni ainakin ulkopöytään kuusi sopii hyvin.

   Ajattelimme myös tehdä jossain vaiheessa kotiin sisäkäyttöön vastaavanlaisen pöydän. Varmaankin teemme sen myös kuusesta.

   Hyvää kesän jatkoa teillekin!

   Laura

   Poista
 2. Uusi lukija :)
  Ihan mielettömän siistiä työtä nuo pöytä ja penkki. Itseasiassa koko terassi on ihan mieletön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kerron terveisiä kätevälle miehelleni, joka on nuo tehnyt.

   Laura

   Poista
 3. Heippa! Aivan ihana löytö, niin hieno pöytä! Meillä ollut haaveissa tehdä itse vastaava pöytä sisäkäyttöön. Onko pöydässä olevat puut liimattu toisiinsa kiinni ja ovatko pysyneet kiinni? Vai onko rakoilleet? Penkitkin on tarkoitus tehdä vastaavalla tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Päällilautoja ei ole liimattu toisiinsa, mutta jalat ja tukipuut on kiinnitetty liimalla, ruuveilla ja kulmaraudoilla.

   Itse asiassa on kiva kun puu kuivuu niin, että päällilautojen väliin jää pienet raot.

   Mukavaa syksyn jatkoa!

   Laura

   Poista