maanantai 5. marraskuuta 2012

Sisustusideoita uuteen kotiin

Uusi kotimme on tiilitalo, joka ei ole moderni eikä perinteinenkään, joten sisustusta voi lähteä viemään kumpaan suuntaan tahansa. Kuvailisin taloa ehkä kuitenkin enemmän perinteiseksi, jossa on moderneja yksityskohtia.
 
Mielestäni sisätilojen tulee noudattaa talon tyyliä/aikakautta. Esimerkiksi perinteiseen vanhaan puutaloon täysin moderni keittiö ei sovi. Jos kuitenkin pitää enemmän modernista tyylistä, niin silloin pitäisi taitavasti yhdistellä perinteistä ja modernia tyyliä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että perinteiset sisutusratkaisut ovat ajattomampia. Toki taitavat ammattisisustajat osaavat yhdistellä eri aikakausien moderneja klassikoita sisustukseen, mutta tällaiselle amatöörisisustajalle perinteinen tyyli on varmempi vaihtoehto.

Tässä pari kuvaa erilaisista perinteisistä ratkaisuista. Nyt pitäisi päättää kumpaan suuntaan lähtisi uuden kodin sisustusta viemään, vaaleaan ja harmooniseen vai vähän rouheempaan suuntaan?

Kuva: The modern house

Kuva: Westwing magazine

Tuleva kotimme on rakennettu vuonna 2001, joten se on ihan hyvässä kunnossa myös sisäpinnoiltaan. Voimme muuttaa suoraan sisään ilman mitään isompia remontteja. Mutta aioimme pikkuhiljaa vuosien varrella tehdä pientä pintaremonttia, jotta saamme kodista oman näköisen. Täysin uudessa kodissa on se ongelma, ettei juuri laitettuja pintoja raaski muuttaa, vaikka ne eivät olisi oman maun mukaisia, koska ne ovat ihan uudet ja juuri laitettu.

 

1 kommentti: