keskiviikko 20. elokuuta 2014

Uusi oleskelualue mökin terassille

Mökin terassin toinen reuna oli ihan tyhjä ja mietin mitä siihen laittaisin. Aluksi oli tarkoitus hankkia siihen kaksi Ikean harmaata Falster aurinkotuolia, mutta niitä ei ollut saatavilla. Edelleenkin odotan sähköpostia siitä, että milloin niitä saapuu myymälään.


Kun niistä ei kuulunut, mietin jotain muuta vaihtoehtoa, myös polyrottinkikalusteet kävivät mielessäni, mutta ne eivät oikein sopisi mökin tyyliin, koska kaikki muut kalusteet on vanhoja, maalattuja ja tuunattuja.


Terassin toisessa päässä oli vanha kulahtanut "puiston" penkki, joka oli kamalan näköinen. Lisäksi terassilla oli vanha puuarkku, jossa säilytettiin kaikkea tavaraa. Sitten keksin vielä, että tontilta löytyy myös ihan tavallinen vanha penkki, jonka pappani on joskus tehnyt.


Keräsin siis kaikki vanhat tarpeettomat kalusteet yhteen. Selkänojallisen "puiston" penkin hioin ja öljysin kelonharmaalla Valtti puuöljyllä kahteen kertaan. Jalat ja käsinojat maalasin mustalla spraymaalilla. Arkku oli huonossa kunnossa, koska se oli ollut ulkona. Maalasin sen harmaalla ulkomaalilla. Papan tekemästä penkistä oli vanha maali loihkeillut, joten hioin sen ensiksi pois ja sitten maalasin samalla harmaalla ulkomaalilla.


Fleecehuovat löytyivät mökiltä jo ennestään ja muutaman tyynyn olin jo aikaisemmin ommellut jämäkankaista, joten tähän projektiin meni vain maalipurkin verran rahaa.


Oleskelualueesta tuli viihtyisä ja siinä on mukava nauttia aamupalaa sekä lueskella sisustuslehtiä. Uusi alue on suositumpi kuin terassin toisessa päässä oleva ruokailualue.

Tässä vielä kuva vanhasta puistonpenkistä.

 Penkki ennen käsittelyä

Mukavaa keskiviikko-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan, kauniin näköistä! Penkistä tuli kuin uusi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näin on, melkein mitä vaan voi maalata. Kokemusta on =)

    VastaaPoista