perjantai 21. huhtikuuta 2017

Portaat maalattu

Kirjoitin jo pari vuotta sitten, että olen aloittanut portaiden maalaamisen. Nyt koko projekti on valmis, myös kaiteet ja ylätasanteen palkki on maalattu sekä portaikon seinä on tapetoitu. Muutama vuosi siihen menikin. Tilasta tuli kertaheitolla raikkaampi ja valoisampi. Valkoisella petsattu paneelikattokaan ei enää näytä pahalta vaan kokonaisuudesta tuli "skandinaavinen".


Portaat maalattiin valkoisella Betolux -lattiamaalilla. Maalasin aluksi vain joka toisen askelman, jotta portaita pystyi käyttämään koko projektin ajan. Maalasin askelmat kahteen kertaan. Kaiteet maalasin Tikkurilan Helmi -kalustemaalilla myös kahteen kertaan. Portaat olivat ennen maalaamista aika kuluneet ja kolhuiset. Täällä lisää kuvia siitä, miltä portaat näyttivät aikaisemmin.

Ennen ja jälkeen
Ylätasanteen palkin maalasin aluksi Otex Akva -pohjamaalilla kahteen kertaan ja lopuksi Helmi-kalustemaalilla. Portaikon seinät tapetoin valkoisella tiiliseinätapetilla, joka löytyi Bauhausista. Tapetointi oli todella haastavaa, koska korkeutta on reilu kuusi metriä. Lisäksi kaikki lattialistat, katon ja kattoikkunan koristelistat maalattiin valkoisiksi. Paneelikaton jätimme ennalleen eli puunväriseksi, joka on petsattu läpikuultavalla valkoisella.


Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti