tiistai 8. elokuuta 2017

Dubrovnik, Kroatia

Olimme kesälomareissussa Kroatiassa ja Montenegrossa. Päätimme lähteä reissuun ihan extempore, koska Suomen sääennuste näytti niin huonolta. Lensimme Finnairin suorilla lennoilla Dubrovnikiin. Varasimme hotellin Hotels.comin kautta kahdeksaksi yöksi. Äkkilähtöhinnoista oli turha edes haaveilla. Huonosta Suomen säästä johtuen matkojen hinnat olivat "pilvissä". Reissu maksoi n. 860 € / hlö (lento + hotelli).

Lapad


Hotellimme Valamar Argosy sijaitsee Babin Kukin niemimaalla n. neljä kilometria Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Hotellin edestä pääsee kätevästi bussilla numero 6 vanhaan kaupunkiin. Hotellissa on ihan hyvän kokoinen allasalue ja hotellin edustalla on kaksi rantaa. Kaikki rannat Kroatiassa ovat kivikkorantoja, ja joihinkin niistä on tuotu lisää pikkukiviä. Hiekkarantoja ei  Dubrovnikissa ole. Kallioihin on kiinnitetty uimatikkaita, joista pääsee uimaan. Vesi on ihan älyttömän kirkasta.

Cava Beach

Hotellin edustalla ensimmäinen ranta on nimeltään Cava ja siellä on Coral Beach Club, josta saa vuokrata aurinkotuoleja päiväksi aika suolaisella hinnalla (50 euroa 2 tuolia + varjo). Alueella on myös yksi ravintola. Toinen ranta on nimeltään Cobacabana ja se on yleinen ranta. Myös sieltä saa vuokrata aurinkotuoleja kohtuu hinnalla, ja lisäksi rannalla on ravintola, baari ja jäätelökioski. Lapsille on Waterpark eli erilaisia kelluvia esteitä, vesitrampoliini ym.

Vanha kaupunki


Kävimme useana iltana syömässä vanhassa kaupungissa. Vanha kaupunki on muurien sisäpuolella ja sinne kuljetaan portin läpi. Muurien sisäpuolella on idyllisiä pieniä kujia, joissa on useita ravintoloita. Ravintoloiden hintataso on todella korkea. Korkeimmillaan pizza maksoi n. 20 euroa ja 0,25 dl:n limu 6 euroa. Hiukan edullisempia paikkoja löytyi kyllä, mutta yleisesti hintataso vanhassa kaupungissa on korkea.


Lähempänä hotelliamme (n.2 kilometriä) on Lapadin alue, jossa on myös paljon hotelleja ja ravintoloita. Hintataso on edullisempi kuin vanhassa kaupungissa. Lapadissa on myös yksi ranta, mutta sinne oli tuotu aika isokokoista koristekiveä, joka sattui ja poltti jalkojen alla. Lapadiin on myös valmistumassa uusi Beach Club. Suosittelen ottamaan hotellin Lapadin alueelta.

Vanhan kaupungin satama

Lokrumin saari

Teimme päiväretken Lokrumin saarelle, joka on n. 15 minuutin lauttamatkan päässä vanhasta kaupungista. Lautta lähtee puolen tunnin välein vanhan kaupungin satamasta ja edestakaisen lauttalipun hinta on n. 16 euroa / hlö. Saarella on erittäin kauniit maisemat ja kirkas vesi, mutta hiekkarantaa ei sieltäkään löytynyt. Saarella on muutama ravintola ja kioski. Saarella on myös paljon riikinkukkoja. Mielestäni Lokrumin saari on ihan kiva päiväretkikohde.Vuokrasimme myös auton ja kävimme Kroatian naapurivaltiossa Montenegrossa. Teen siitä erikseen oman jutun. Lämpötila oli lomamme aikana n. 30 asteen molemmin puolin. Mielestäni se oli oikein sopiva, ei ollut liian kuuma. Viimeisinä päivinä oli aika kova tuuli, mutta se ei haitannut meitä.

Lokrum

Dubrovnikin plussat ja miinukset:

+ kauniit maisemat
+ siistiä ja puhdasta
+  lyhyt lentomatka
+  sopivan lämmintä
+  paljon historiaa

-  kallis hintataso
-  ei hiekkarantoja
-   turistirysä (vanha kaupunki)


Vietimme lomalla 14-vuotis hääpäiväämme ja sitä varten sai myös vähän laittautua. Kävimme vanhassa kaupungissa syömässä ja otimme pakolliset "lomaposeeraukset".


Mukavaa tiistai-iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti