perjantai 18. elokuuta 2017

Montenegro

Kävimme Kroatian reissun yhteydessä myös Montenegrossa. Vuokrasimme auton ja ajoimme Kotorin lahdelle ja pysähdyimme Kotorin kaupungissa. Kävimme myös rannikkokaupunki Budvassa Adrianmeren rannalla. Dubrovnikista on vain noin 30 kilometriä Montenegron rajalle ja rajan ylityksen jälkeen noin 60 kilometriä Kotoriin. Kotorista taas on noin 20 kilometriä Budvaan.

Jazz Beach Budvan lähellä

Kotorin lahdelta
Pidin erityisen paljon Kotorin lahden rannalla sijaitsevista pikkukylistä, joissa on pieniä rantoja ja muutamia rantaravintoloita. Maisemat ovat todella hienot. Kotorin kaupunki on aika pieni, mutta idyllinen ja tyylikäs. Satamassa on paljon luksusjahteja ja purjeveneitä. Kotorissa on myös vanha kaupunki, joka on kuin Dubrovnikin vanhakaupunki minikoossa. Kotorinlahden alue on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Kotorin satama

Kotorin vanha kaupunki muurien sisäpuolelta.

Hintataso Montenergossa Suomeen verrattuna on edullinen. Montenergon matkailu on kuitenkin kasvussa, joten hinnat tulevat varmasti nousemaan. Limu maksaa euron, wienerleike 8 euroa ja hampurilainen 6 euroa kunnon ravintolassa vanhassa kaupungissa. Montenegron valuutta on euro, joten hintojen vertailu on helppoa. Montenegron valuutta oli aiemmin saksan markka, mutta saksan siirtyessä euroon, myös Montenegro otti euron käyttöön. Montenegro ei kuutenkaan ole EU:n jäsenmaa.Budvan rantakaupunki muistutti etelän turistirysää ja rannalla on paljon rantatuoleja vieri vieressä. Rannan hiekka on mustaa ja se polttaa jalkojen alla. Rannan vesi oli sameaa ja näytti likaiselta. Se ei ollut todellakaan niin kirkasta kuin Kroatian rannikolla. Ranta-alueella on paljon myyntikojuja, joissa myydään piraattitavaraa: laukkuja, kenkiä ja vaatteita. Budvassa on myös vanha kaupunki, mutta siellä emme vierailleet tällä kertaa.

Budva

Kotorin lahden pikkukylä
Pidin ehdottomasti enemmän Kotorin lahden alueesta kuin Budvan rannikkokaupungista. Seuraavan kerran kun suunnittelemme reissua Eurooppaan, saattaa olla, että menemme Montenegroon. Pidin siitä enemmän kuin Dubrovnikista. Dubrovnikissa ärsytti korkea hintataso, mutta Montenegrossa taas on edullista. Auto kannattaa vuokrata, jotta voi kierrellä eri paikoissa. Ehkä kannattaa myös ottaa muutama eri hotelli eri kylistä. Viimeiset yöt kannattaa olla Kroatian puolella esim. Cavtatin kylässä, josta on lyhyt matka lentokentälle, koska ikinä ei tiedä kauan maiden rajalla tullissa menee aikaa. Menomatkalla tullissa meni kaksi tuntia ja tullessa vain 45 minuuttia.Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti