sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Herrankukkaro

Pääsin muutama viikko sitten vierailemaan Herrankukkarossa Naantalissa. Matkustimme Herrankukkaroon aidolla Ukkopekka höyrylaivalla, joka lähti Turun jokivarresta. Matkalla pysähdyimme Loistokarilla, joka on loistonvartijansaari Airistolla, jossa järjestetään laituritanssit kesäisin.Herrankukkaro on vanhan kalastajakylän ympärille rakentunut omaleimainen kokous-, koulutus- ja virkistyspaikka. Suomen parhaaksi matkailuyritykseksi palkittu, vain ryhmille ja yrityksille tarkoitettu kylämiljöö palvelee asiakkaitaan ympärivuotisesti. Myös yleisötilaisuuksia järjestetään kuukausittain.Herrankukkarossa on kuusi saunaa. 124 paikkainen maasavusauna, eli törmäsauna, kyläsavusauna, mallassavusauna ja yhden miehen savusauna. Lisäksi käytössä on tunnelmallinen kelosauna ja laivasauna. Maailman suurinta savusaunaa lämmitetään 12 tuntia. Tarjolla on myös rentouttavat turvehoidot ja kaislikkokylpylä, jossa on 7 lämmin- ja kylmävesiallasta.


Perinnerakennuksissa on majoituspaikkoja kaikkiaan yli sadalle yöpyjälle. Majoituskohteet ovat eksoottisia, viehättäviä ja viihtyisiä. Voit yöpyä perinteisen mummonmökin malliin. Majoituspaikkoja on myös hotelli- ja kokouslaivassa, joka tarjoaa majoituksen 15 hengelle.


Ruokailu on osa Herrankukkaroa. Saaristoherkut ja luonnon puhtaat ainekset houkuttelevat ulkonäöllään ja tuoksullaan. Kalaruot on valmistettu kalastajien itse pyytämistä kaloista, joiden kanssa tarjoillaan salaatteja, metsäsieniä, metsämarjoja, kotijuustoa, juureshaudetta, riistaa, villikalaa ja itseleivottua saaristolaisleipää ja omatekoista tyrnivoita.


Herrankukkaron ympäristö tarjoaa persoonalliset puitteet ulkoiluun, tekemiseen ja yhdessäoloon.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti