torstai 24. maaliskuuta 2016

Kesäksi bikinikuntoon

Vielä ehtii. Laihduttamisesta ja painonhallinnasta on tullut tänä päivänä valtava bisnes. On kaiken maailman ihmepillereitä, pussikeittodieettejä, lisäravinteita, jumppalaitteita ja personal trainereita. Salikortteja myydään kovalla hinnalla, jotka sitten jäävät käyttämättä kun innostus lopahtaa. Toki nämä voivat auttaa ja motivoida saavuttamaan tavoitteen helpommin tai nopeammin. Itse olen sitä mieltä, että laihduttaminen / painonhallinta ei vaadi ylimääräistä rahaa eikä mitään poppakonsteja. Kaiken voi tehdä ihan ilmaiseksikin.


Tässä omat vinkkini kesäkuntoon:
  1. Motivaatio, sitoudu elämäntapamuutokseen. Joka päivä tulee eteen herkkuja, joista täytyy kieltäytyä. Etukäteen voit päättää, että esim. juhlissa voit herkutella, mutta sen jälkeen terveellinen ruokavalio jatkuu.
  2. Syö tarpeeksi usein, n.3-4 tunnin välein. Näin verensokeri pysyy tasaisena, eikä myöskään ehdi tulla nälkä, joten mielitekoja ei tule.
  3. Syö tarpeeksi paljon. Ei ole mitään järkeä kituuttaa liian alhaisilla kaloreilla ja nähdä nälkää, koska sitä ei jaksa kovin kauan. Ja sitten kun taas ”saa” syödä, tulee syötyä kaksin käsin. Tietysti tavallinenkin ruoka lihottaa jos sitä syö liikaa. 1800- 2000 kcal on liikkuvalle naiselle sopiva päivittäinen kalorimäärä.
  4. Syö kunnon ruokaa: lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia, riisiä, salaatteja, kananmunia, raejuustoa, näkkileipää, ruisleipää, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, puuroa, keittoja jne. Jätä kaikki herkut pois! (Karkit, jäätelö, suklaa, pullat, kakut, keksit, sipsit, pizzat, hampurilaiset, ranskalaiset, makkarat, limut, mehut, oluet.) Jos et ole varma onko ruoka terveellistä voit katsoa ravintoarvot täältä: Fineli . Jos ruoka sisältää pelkkää rasvaa ja hiilihydraatteja ei kannata syödä. Ja muista juoda paljon vettä.

5. Aloita kevyellä liikunnalla, esim. kävele 30 min päivässä ja pikkuhiljaa pidennä matkaa ja lisää vauhtia, mutta muista muutama lepopäivä viikossa.

6. Aloita muutokset pikkuhiljaa, jotta voit jatkaa muutosta loppuelämän. Muuta aluksi aamupala terveellisemmäksi ja myöhemmin lounas, päivällinen jne.

7. Ole itsellesi armollinen. Jos sorrut syöpöttelyyn, ei hätää, jatka terveellistä ruokavaliota seuraavana päivänä. Aseta välitavoitteita ja palkitse itsesi vaikka uudella vaatteella tai kosmetiikalla.


Pian huomaat, että olet paljon energisempi ja jaksat paremmin!


Kun aloitat syömään terveellisesti, ei tuloksia välttämättä näy heti. Varsinkin normaalipainoisella henkilöllä, ei välttämättä edes paino tipu, vain kehonkoostumus muuttuu. Siksi kehotankin menemään heti alussa Inbody-kehonkoostumusmittaukseen, joka kertoo painon lisäksi muutakin kehon koostumuksesta, kuten rasvamassan, lihasmassan, rasvaprosentin, nesteet ym. Mitä enemmän lihasmassaa, sitä paremmin keho polttaa kaloreita ja voi syödä enemmän.

 
Tsemppiä painonhallintaan!
 
 Laura -9 kg
 
 
PS. Jos tulee makeanhimo, täältä löydät sallitun suklaakakun reseptin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti