lauantai 12. maaliskuuta 2016

Koh Samet

Vietimme kolme päivää Koh Sametin paratiisisaarella. Siellä hiekka on uskomattoman valkoista ja merivesi turkoosia. Lähdimme Pattayalta aamulla yhdeksän maissa taksilla kohti Ban Phe -satamaa, josta lähtevät lautat ja veneet saarelle. Taksimatka kesti n. puolitoista tuntia ja maksoi reilu parikymppiä.



Tarkoitus oli mennä isommalla lautalle saarelle, joka saapuu saaren päälaituriin. Lautta on edullinen ja se maksaa vain reilun euron per henki. Olisimme kuitenkin joutuneet odottamaan seuraavaa lauttaa melkein tunnin, joten päätimme hypätä pikaveneeseen, joka maksoi 5 euroa per henki. Se osoittautuikin paremmaksi vaihtoehdoksi, koska vene vei meidät suoraan hotellimme rantaan, eikä meidän tarvinnut maksaa taksia satamasta hotellille eikä luonnonpuistomaksua.



Koh Samet on luonnonpuistoaluetta, joten satamasta tullessa on portti, jossa peritään viiden euron pääsymaksu. Meidän hotelli oli aivan ihana. Se oli keskeisellä paikalla päärannalla ja huone oli ihan rannan tuntumassa. Kirjoitan myöhemmin lisää hotellista.





Saarella on tosi rento tunnelma. Siellä voi vaan relata ja välillä ottaa thai-hierontaa tai ostaa ohikulkevalta kauppiaalta hedelmiä, jäätelöä tai grillattua kanaa. Myös pannukakunmyyjän koju oli rannalla hotellimme edustalla. Shoppailua siellä ei oikein voi harrastaa, koska siellä myydään lähinnä rantavaatteita, bikineitä, flipfloppeja ja aurinkolaseja.



Mielenkiintoinen seikka on, että saari näyttää aivan erilaiselta illalla kuin päivällä. Päivällä ranta on täynnä aurinkotuoleja ja -varjoja ja illalla ravintolat levittävät pöydät ja tuolit rantahiekalle illallista varten. Myös rantaviiva "levenee"  laskuveden myötä.



Osassa rantaravintoloista on matalia pöytiä ja säkkituoleja ja dj:t soittavat musiikkia ja tulitaiteilijat esittävät uskomattomia tulispektaakkeleita, joissa ei noudateta minkäänlaisia turvallisuusmääräyksiä. Samalla pystyy sekä illastamaan että nauttimaan esityksistä. Myös juotavaa on tarjolla ihan riittävästi. Sitä tarjotaan 60-70 cm korkeissa hanallisissa kannuissa, jotka tuodaan omaan pöytään. Arkena ravintolat sulkevat klo 23.00 ja saarella on sen jälkeen täysi hiljaisuus. Viikonloppuisin järjestetään rantabileitä.



Saarella pystyy myös snorklaamaan ja sieltä järjestetään retkiä läheisille saarille. Sukeltaakin voi, mutta se ei ole ihan Thaimaan paras paikka sukeltamiseen. Saari on aika pieni, joten kolme päivää riitti hyvin. Mutta ehdottomasti aioimme mennä sinne uudelleen. Tunnelma oli hyvä, sellainen aito thaimaalainen. Saarella käykin paljon thaimaalaisia kotimaan matkaajia.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti