maanantai 12. lokakuuta 2015

Albufeira

Vietimme lomastamme useammankin päivän Albufeirassa, joka on suosittu rantalomakohde Etelä-Portugalissa. Lissabonista Albufeiraan on matkaa 250 kilometriä, jonka ajoimme noin kolmessa tunnissa yhden pysähdyksen taktiikalla. Ostimme lentokentältä prepaid-netin matkapuhelimeen 12 eurolla ja käytimme googlemapsia suunnistaessamme eri paikkoihin.


Mieheni kutsui Albufeiraa Espanjan aurinkorannikon jatkeeksi. Omasta mielestäni taas vanhakaupunki on "brittituristihelvetti". Joka kadunkulmassa on lukuisia pubeja, joissa on isot screenit, joissa näytetään jalkapalloa. Paljon krääsäkojuja, joissa myydään matkamuistoja, laukkuja, kenkiä, aurinkolaseja yms.


Mutta jostain syystä kuitenkin pidin siitä. Siellä oli hyvä tunnelma ja useita hyviä ja tunnelmallisia ravintoloita. Varsinkin rannalla olevat ravintolat olivat mieleeni. Vanhassa kaupungissa voi myös tutustua arkkitehtuuriin kävellen mukulakivikatuja pitkin. Myös talot ovat kauniita ja koristeellisia.Albufeirasta löytyy useita hienohiekkaisia rantoja. Olimme kahdessa eri hotellissa ja molemmissa oli kivat rannat. Albufeiran länsipuolen rannoilla on enemmän aallokkoa kuin toisella puolella, joten siellä onnistuu myös surffaaminen. Atlantin vesi tosin tuntui hiukan kylmältä jo syyskuussa.


Mukavaa alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti