perjantai 2. lokakuuta 2015

Portugali Road Trip

Olimme syyskuun lopussa kiertelemässä autolla Portugalia yhdeksän päivää. Lensimme Lissaboniin, josta reittimme kulki etelään. Vuokrasimme auton suoraan lentokentältä ja palautimme sinne.


Reittimme oli: Lissabon - Albufeira - Portimao - Lagos - Albufeira - Estoril - Cascais - Lissabon. Monta paikkaa jäi vielä näkemättä, mutta ehkä palaamme ensi vuonna uudelleen Portugaliin.


Koko yhdeksän päivän ajan sää oli todella mahtava. Päivällä asteita oli 25-30 välillä ja yöllä n. 20 astetta. Iltaisin saattoi tuntua vähän viileältä kun mereltä tuuli. Portugali sijaitsee Atlantin rannalla, joten pieni tuulenvire käy kokoajan, eikä ole tukahduttavan kuuma. Kertaakaan ei satanut eikä ollut pilvistä.


Länsirannikolta löytyy mahtavat aallot ja siksi sen onkin Euroopan paras surffauspaikka. Portugali on erittäin kaunis ja monipuolinen maa. Sieltä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen paikka. Siellä on siistiä ja puhdasta ja ihmiset ovat pääosin ystävällisiä.


Portugali on myös erittäin edullinen. Ruoka-annos hyvässä ravintolassa maksaa 8-15 euroa. Ja viinipullo 7-8 euroa. Majoitusvaihtoehtoja on paljon mistä valita ja ravintoloita myös. Bensa on suunnilleen saman hintaista kuin Suomessa.


Liikenne sujuu myös hyvin. Moottoritiet ovat kolmikaistaisia, eikä liikennettä juurikaan ole. Moottoritiemaksut ovat korkeat n. 10 senttiä/km. Matka Lissabonista Albufeiraan on reilu 200 kilometriä, joten meillä kertyi moottoritiemaksuja n. 45 euroa. Pikkuteillä maksuja ei ole, joten valitsimme useimmiten pikkutien, jossa on myös kauniimmat maisemat.


Laitan myöhemmin lisää kuvia ja juttua eri paikoista ja hotelleista. Valokuvia kertyi loman aikana todella paljon. Maisemat ja rakennukset olivat erittäin kauniita. Tämä oli ensimmäinen kerta Portugalissa, mutta ei varmasti viimeinen.Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti